با تشکر از این که این موقعیت را در اختیار من قرار دادید تا بتوانم اتنیک لربختیاری را به شما معرفی نمایم .
سرزمین ما در غرب کشور ایران قرار گرفته است ؛ در دامنه سلسله جبال زاگرس ؛ جمعیت ما در حدود ۱۰% جمعیت کشور میباشد . سرزمین ما توسط دولت مرکزی ؛ در استانهای مختلف تجزیه شده است که مهمترین آنها استانهای لرستان ؛ خوزستان ؛ بختیاری و چهارمحال ؛ کهگیلویه و بویر احمد ؛ فارس ؛ ایلام و اصفهان هستند . زبان مادری ما لری میباشد و پوشش ملی لرهای بختیاری چوقا و شولار است .ما تاریخ ؛ آداب و رسوم ؛ موزیک و ادبیات خاص خودرا داریم . در ۸۰۰ سال پیش ما حکومت مستقل خودرا تشکیل دادیم که اتابکان لرستان نامیده میشد . در این حکومت خودگردان ؛ مادارای سیستم مستقل جمع آوری مالیات و ضرب سکه بودیم . دارای شکوفایی اقتصادی و تجارت و پیشرفت اجتماعی بودیم .
امروزه ما از اولیه ترین مایحتاج انسانی خود محروم هستیم . ما از داشتن هرگونه ایستگاه رادیو و تلویزیون داخلی محروم هستیم . فرزندان ما در اولین روز دبستان ؛ با خشونت مجبور میشوند که با زبانی غیر از زبان مادری خود آموزش را شروع کنند . در مناطق روستایی ؛ ما فاقد هرگونه تجهیزات بهداشت ودرمان ؛ خدمات اجتماعی ؛جاده مناسب ؛نهادهای آموزش و پرورش ؛ رفاه معیشتی ؛لوله کشی آب و فاضلاب ؛سیستم سوخت رسانی و بسیاری دیگر از ضروریات زندگی هستیم .ازنقطه نظر حقوق سیاسی هم ما هیچگونه مشارکتی در امور تصمیم گیریها در سطح منطقه ای و مرکزی نداریم . علیرغم درآمد سرشار نفت و گاز تخصیص بودجه عمرانی ما غیرعادلانه و صد برابر کمتر است از استانهای غیر اتنیکی .
مدیران اداری که از مرکز برای ما فرستاده میشوند ؛ با فرهنگ و زبان ما آشنایی ندارند و متعلق به بدنه نظامی –امنیتی دولت میباشند. آمار خودکشی جوانان ما ونرخ بیکاری درمیان تمام استانها رتبه اول میباشد . بطور کلی سیاست حکومت مرکزی همیشه در ضدیت با اتنیکها بوده است . استراتژی اصلی دولت همواره محو کردن اقلیتهای قومی و یکسان سازی آنها در یک ملت ؛ یک زبان و یک مذهب بوده است .
این سیاستهای تبعیض آمیز و غیر عادلانه نسبت به ملیتها ؛ باعث چندگانگی و گسیختگی گردید و جامعه را به دو طبقه سرکوبگر و سرکوب شده تقسیم کرد .امروزه ما شاهد پیامدهای منفی این تبعیضات هستیم که عبارتند ازبازگشت مذهب به قدرت ؛ وجود فقر در سراسر کشور ؛انفجار جمعیت در شهرهای بزرگ مرکزی ؛ آلودگی هوا ؛ اختلاس و فساد گسترذه مالی دردولت ؛اعتیاد و جنایت ؛ و دیگر ناهنجاریهای اجتماعی که همه ریشه دراین نگرش غلط دولت نسبت به ملیتهای مختلف میباشد .
در صحنه بین المللی هم مشکلات عدیده ای که امروزه بشر را به چالش کشیده است از قبیل ؛ فقر ؛ حاشیه نشینی ؛گرسنگی ؛ کودکان کار ؛ کمبود آب آشامیدنی ؛ تغییر دما و گرم شدن زمین ؛شکاف بین جوامع صنعتی و غیر صنعتی و جنگهای منطقه ای ؛ همه به نوعی مربوط میشود به این تبعیض و عدم پذیرش موجودیتهای فرهنگی و هویت های بومی .مسائل منطقه ای که امروزه دز عراق ؛ پاکستان ؛ افغانستان و لبنان شاهد هستیم ؛ به همین علت میباشد که ساختار اجتماعی متکثر این جوامع در معادلات سیاسی ؛مورد توجه قرار نگرفته است وقوانین جهانی حقوق بشر اقلیتها نقض گردیده و نادیده گرفته شده است .
حاکمیت یک ملیت بر دیگر ملیتها در یک سرزمین کثیرالمله ؛ منجر خواهد شد به نژادپرستی ؛ تبعیض ملی ؛ و انحصاری شدن قدرت و ثروت در دست یک اتنیک خاص . بهترین راه حل نهادینه کردن دموکراسی در ایران با وسعت ۱.۶ ملیون کیلومتر مربع و با این تنوع قومی گسترده ؛ ایجاد یک حکومت فدرال میباشد تا همه ملیتها بتوانند در سیاست و پروسه تصمیمگیریهای ملی ؛ مشارکت فعال داشته باشند و هویت اتنیکی و خودمدیریتی انها به رسمیت شناخته شود .
نهضت ما مدنی و به دور از خشونت ؛ دموکراتیک و در هماهنگی مستیقیم با اصول و قوانین سازمان ملل متحد میباشد واز جهان آزاد انتظار همیاری داریم و خواستار حمایت انان هستیم تا به این هدف انسانی خود برسیم . آرمانی که پیش از آنکه سیاسی باشد یک امر انسانی است .
باتشکر از شما
فرامرز بختیار
۱۷November2008
بیشتر بخوانید:
دموکراسی پارلمانی و سابقه آن درایران
در قانون اساسى مشروطه, براى جلوگیرى از خود کامکى پادشاه و مشارکت مردم در اداره …